map Oldenoert 51
9351 KV Leek
bel0594-518444
mailinfo@oldenoert.nl

Bekkenfysiotherapie

Voor wie?

  • ongewild verlies van urine bij hoesten of niezen
  • niet te onderdrukken aandrang om (veel en vaak) te plassen.
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting.
  • gevolgen van verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen.
  • pijn in de onderbuik, rond de anus of geslachtsdelen.
  • seksuele problematiek, gerelateerd aan functiestoornissen van de bekkenbodem.
  • klachten voorafgaand of na afloop van chirurgische ingrepen in de onderbuik (na gynaecologische, urologische en darm- operaties).
  • bekkenpijn en lage rugklachten in de periode rondom de zwangerschap en bevalling of door andere oorzaken.
  • gezonde zwangere vrouwen, de begeleiding is dan m.n. gericht op preventie van bekkenpijn en functiestoornissen van de bekkenbodem.

Bekkenfysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie, gericht op klachten in het gebied van het bekken, de lage rug, de bekkenbodem en lage buikorganen. Dit kan bij zowel mannen, vrouwen en kinderen zijn en ongeacht de leeftijd.

Tijdens een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek wordt uw probleem in kaart gebracht. Als er verder onderzoek van de bekkenbodemspieren nodig is, kan er een inwendig onderzoek gedaan worden. Dit gebeurd alleen met uw toestemming. Daarnaast is het mogelijk met speciale apparatuur bekkenbodemspieractiviteit te onderzoeken.

Meestal begint het met een klein probleempje: een paar druppels urineverlies tijdens sporten, moeilijk uw ontlasting kwijt kunnen raken of het niet kunnen ophouden, een zwaar gevoel in de onderbuik of pijn in het bekkenbodemgebied. De bekkenfysiotherapeut kan u wellicht helpen van deze klachten af te komen.

Kwaliteit
De geregistreerde bekkenfysiotherapeut heeft na de studie fysiotherapie een 3- jarige opleiding bekkenfysiotherapie gevolgd en staat geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie  (KNGF).

Vergoeding
Een behandeling bekkenfysiotherapie wordt door de ziektekostenverzekeraar vergoed, u dient hiervoor wel aanvullend verzekerd te zijn. Indien er sprake is van urine incontinentie worden er 9 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.

Aanmelden
U kunt zonder verwijzing u bij ons terecht. Maar u kunt ook naar de bekkenfysiotherapeut verwezen worden door huisarts, specialist en verloskundige. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Vraagt u naar:
Anke Kant- van der Zee, Bekkenfysiotherapeut

Meer informatie over bekken en bekkenbodemspieren lees verder
Gezond toiletgedrag kan klachten voorkomen Lees verder

Openingstijden:

Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur

Actueel

Schouderklachten en een juiste diagnose..?  Echografie! Zaterdag 6 mei Schouderklachten en een juiste diagnose..?  Echografie!


Echografie is niet alleen van toegevoegde waarde voor de fysiotherapeut. Het is vaak ook de eerste keus van de medisch specialist! De wetenschap ondersteund deze effectieve manier voor het beoordelen van uw schouderklacht (Roy, Braen, Leblond, Desmeules et al., 2015. British Journal of Sports Medicine).
Bij Fysiotherapie Oldenoert kunt u terecht voor het maken van een echo. In onderstaand plaatje ziet u een plaatje van een rechts / links vergelijking bij schouderklachten. De fysiotherapeut die u behandeld zal de waarde van de bevindingen in relatie met uw klacht samen met u bespreken.

 


Referentie: 
Roy JS, Braën C, Leblond J, Desmeules , Dionne C, MacDermid J, Bureau N, Frémont P. Diagnostic accuracy of ultrasonography, MRI and MR arthrography in the characterisation of rotator cuff disorders: a systematic review and meta-analysis. Br J Sports Med. 2015 Oct;49(20):1316-28. doi: 10.1136/bjsports-2014-094148. Epub 2015 Feb 11.
 

Lees meer »
Zaterdag 21 januari Kinke de Weerd is gestopt als kinderfysiotherapeut!

Kinke de Weerd is gestopt als kinderfysiotherapeut!

Met ingang van 1 januari is Kinke de Weerd gestopt bij Fysiotherapie Oldenoert als kinderfysiotherapeut. Kinke volgt haar droom en gaat bijdragen met het opzetten /ontwikkelen van kinderfysiotherapie in de Caribbean. Kinke heeft aangegeven dat deze uitdaging een mooie gelegenheid is om te stoppen. Wij wensen haar veel succes met deze nieuwe uitdaging!

Lees meer »