map Oldenoert 51
9351 KV Leek
bel0594-518444
mailinfo@oldenoert.nl

Manuele therapie

Voor wie?

Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt. Ongeacht de leeftijd.
 
Voorbeelden van klachten:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen
  • pijn en of stijfheid in de onderrug, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • pijnklachten tussen de schouderbladen in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • heupklachten of pijn in de liesstreek

Als je je herkent in één van deze klachten kun je zonder verwijzing bij ons terecht. Binnen fysiotherapie Oldenoert is Ronald Sloots, manueel therapeut.

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut heeft na de reguliere opleiding fysiotherapie een driejarige opleiding gevolgd en daarbij specifieke vaardigheden aangeleerd om de beweeglijkheid van gewrichten te optimaliseren. De manueel therapeut heeft daarbij geleerd om naar het lichaam als geheel te kijken. Op deze manier kunnen veel klachten worden verholpen. Een hot item is ‘kraken’. Vaak wordt dit uitgelegd als het rechtzetten van de wervel. Dit bestaat niet! Bijvoorbeeld bij de rug. Als gevolg van een manipulatie (snelle korte beweging zonder kracht) kan een hoorbare klik of knak optreden. Het zogenaamde ‘kraken’.

Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Al dan niet met een hoorbare knak kan een bewegingsbeperking in de rug worden opgeheven waardoor de ruggewrichten (wervels) beter bewegen en herstel van functie of pijn kan optreden. Daarnaast heeft de manueel therapeut geleerd om aan de hand van wetenschappelijke literatuur de best mogelijk behandeling te kiezen voor jouw klacht. Hierdoor kun je zo goed mogelijk geholpen worden.

Kwaliteit
Ronald is geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister en  is lid van het KNGF en de NVMT en opgenomen in het deelregister van de Manuele Therapie.

Aanmelden?
Sinds januari 2006 is er geen verwijzing meer nodig voor manuele therapie. Je kunt dus zelf
een afspraak maken. Tijdens het vraaggesprek en het onderzoek zal worden gekeken of je klachten door manuele therapie verholpen kunnen worden.

Vergoeding?
Fysiotherapie valt de eerste 18 behandelingen onder de dekking van de basisverzekering bij jeugd tot 18 jaar en bij volwassenen in het aanvullende pakket. Omdat zorgverzekeraars aanvullende pakketten aanbieden met zeer uiteenlopende voorwaarden kunnen wij geen uitspraken doen over de vergoeding van de kosten voor de behandeling van niet chronische aandoeningen. Wij adviseren u dan ook de polisvoorwaarden van uw eigen ziektekostenverzekering te raadplegen.

 

Terug

 

Openingstijden:

 

Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur

Actueel

Woensdag 27 september Kwaliteitsaudit gehaald!

Fysiotherapie Oldenoert heeft de kwaliteitsaudit gehaald. Na een jaar lang werken mogen wij ons nu een pluspraktijk noemen!

De kwaliteitsaudit bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

  • we hebben meerdere specialisaties in huis
  • ruime openingstijden om u ook buiten werktijden te kunnen behandelen
  • kwaliteit transparant maken 
  • voldoen aan strengere kwaliteitseisen van zorgverzekeraars 

‚ÄčKlik op kwaliteit om verder te lezen

Wij willen u graag zo optimaal mogelijk ondersteunen! 

Team Fysiotherapie Oldenoert

Lees meer »
Woensdag 27 september Nieuwe collega

Bij Fysiotherapie Oldenoert kunt u nu ook terecht voor dry needling!

Volgende week verwelkomen we Maria Onstenk in onze praktijk. Maria is als praktijkhouder en na het volgen van verschillende specialisaties erg ervaren in de fysiotherapie. Ze is al 12 jaar werkzaam als dry needling specialist en gaat dit voor onze praktijk vorm geven. Wij zien uit naar een goede samenwerking! Wil je meer weten over Maria? Kijk dan bij medewerkers en lees verder. 

Team Fysiotherapie Oldenoert

Lees meer »