Prettig blijven bewegen door fysiotherapie

Hoe ouder we zijn, hoe moeilijker bewegen wordt. Dit kom onder ander het verlies van spierkracht en lenigheid of chronische aandoeningen zoals artrose. Dagelijkse dingen zoals opstaan uit een stoel, (trap) lopen, en omdraaien in bed worden daardoor steeds moeilijker. Gelukkig is het op oudere leeftijd nog heel goed mogelijk om spierkracht en conditie te trainen. Daardoor zijn mensen langer zelfredzaam en blijft het prettig om te bewegen. Geriatriefysiotherapeut Anouk Mos van Fysiotherapie Oldenoert kan hierbij helpen, want ze is gespecialiseerd in fysiotherapie bij ouderen.

 

Voorkomen is beter dan genezen

In mijn behandeling staat de patiënt centraal. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar de hulpvraag die er is, om op die manier gezamenlijk tot een behandelplan te komen. Bewegen is essentieel voor onze gezondheid. Dit speelt altijd een grote rol in de behandeling. Daarnaast gaat preventie een steeds grotere rol spelen in de gezondheidszorg: voorkomen is beter dan genezen! Steeds meer ouderen willen zonder veel klachten oud worden en vragen daarbij om advies en ondersteuning. Doordat ik gespecialiseerd ben in het ouder wordende lichaam kan ik bijdragen aan het behoud van zelfredzaamheid en daarmee kwaliteit van leven.

 

Voorbeelden van klachten waarvoor geriatriefysiotherapie kan worden ingezet:

 

  • Verlies van spierkracht
  • Verminderde balans
  • Vallen of angst voor vallen
  • Vermoeidheidsklachten
  • Pijnklachten in knie/heup
  • Moeite met wandelen/opstaan/traplopen

 

Over Anouk 

Al tijdens mijn opleiding tot algemeen fysiotherapeut ontstond de passie voor het werken met ouderen. Ik bleek een heel goede klik te hebben met de doelgroep. Het is ontzettend leuk om te zien hoeveel er nog mogelijk is, ondanks de gebreken waar ouderen mee te maken krijgen. Na de opleiding combineerde ik mijn werk als fysiotherapeut met het volgen van een opleiding tot geriatriefysiotherapeut. Door deze specialisatie weet ik nog beter hoe ik ouderen kan helpen om zo  lang mogelijk zelfredzaam te blijven. Mijn eigen interesse en passie voor sport en bewegen deel ik graag met ouderen, het is ontzettend veel waard om zelfstandig en prettig te kunnen bewegen! Ik kijk er naar uit om heel veel mensen in Roden en omgeving te kunnen helpen. Graat tot snel!

 

 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Zondag 30 oktober Fysiotherapie Oldenoert heeft vanaf 1 november een ander EPD leverancier!

 

Wij zijn van EPD (elektronisch patiënten dossier) leverancier gewisseld. Om in de toekomst efficiënt te kunnen werken en om meer mogelijkheden te krijgen, zijn wij overgestapt op Spot On Medics. Het patiëntendossier voor de toekomst in de fysiotherapie.

U kunt een aantal veranderingen verwachten:

Indien uw e-mailadres geregistreerd is krijgt u automatisch een afspraakbevestiging per e-mail
Indien uw e-mailadres geregistreerd is en u heeft toestemming gegeven voor het ontvangen van oefeningen per e-mail dan is de nieuwe afzender: noreply@spotonmedics.nl
Bent u al onder behandeling dan kan u van uw therapeut een email krijgen met de vraag om vragenlijsten ten behoeve van de behandeling in te vullen. Let op dit geldt niet voor iedereen. Uw therapeut zal bepalen of het voor uw behandeling gewenst is.
Alle facturen van behandelingen na 1 november 2022  worden per email verzonden! De afzender is  dan noreply@spotonmedics.nl.

 

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Heeft u vragen? Uw behandelend therapeut is graag bereid om deze te beantwoorden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Fysiotherapie Oldenoert

Lees meer »