Prettig blijven bewegen door fysiotherapie

Hoe ouder we zijn, hoe moeilijker bewegen wordt. Dit kom onder ander het verlies van spierkracht en lenigheid of chronische aandoeningen zoals artrose. Dagelijkse dingen zoals opstaan uit een stoel, (trap) lopen, en omdraaien in bed worden daardoor steeds moeilijker. Gelukkig is het op oudere leeftijd nog heel goed mogelijk om spierkracht en conditie te trainen. Daardoor zijn mensen langer zelfredzaam en blijft het prettig om te bewegen. Geriatriefysiotherapeut Anouk Mos van Fysiotherapie Oldenoert kan hierbij helpen, want ze is gespecialiseerd in fysiotherapie bij ouderen.

 

Voorkomen is beter dan genezen

In mijn behandeling staat de patiënt centraal. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar de hulpvraag die er is, om op die manier gezamenlijk tot een behandelplan te komen. Bewegen is essentieel voor onze gezondheid. Dit speelt altijd een grote rol in de behandeling. Daarnaast gaat preventie een steeds grotere rol spelen in de gezondheidszorg: voorkomen is beter dan genezen! Steeds meer ouderen willen zonder veel klachten oud worden en vragen daarbij om advies en ondersteuning. Doordat ik gespecialiseerd ben in het ouder wordende lichaam kan ik bijdragen aan het behoud van zelfredzaamheid en daarmee kwaliteit van leven.

 

Voorbeelden van klachten waarvoor geriatriefysiotherapie kan worden ingezet:

 

Verlies van spierkracht
Verminderde balans
Vallen of angst voor vallen
Vermoeidheidsklachten
Pijnklachten in knie/heup
Moeite met wandelen/opstaan/traplopen

 

Over Yvonne

 

 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness Dinsdag 29 maart Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness

Wilt u vitaal blijven door verantwoord te bewegen of uw conditie te verbeteren? Dan is Fysio fitness wellicht iets voor u. Fysio fitness is voor iedereen toegankelijk. U hoeft hiervoor geen lichamelijke klachten te hebben of (ex)patiënt van ons te zijn.

Er wordt getraind op werkdagen overdag of 's avonds middels een abonnement. Na een intake wordt er een individueel oefenprogramma opgesteld dat rekening houdt met uw mogelijkheden en trainingsdoelstellingen. Uiteraard traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut die erop toeziet dat u de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

In de nieuwe oefenruimte zijn apparatuur en toestellen aanwezig gericht op het verbeteren conditie, kracht en coördinatie. Er wordt getraind in een kleinschalige trainingsruimte in een prettige sfeer. 

Lees meer »