Rugtraining | Fysiotherapie Oldenoert Leek - Roden 

Rugklachten is in Nederland aandoening nummer één! Misschien heeft u zelf ook wel eens rugklachten gehad of heeft u nog steeds rugklachten. Rugklachten kunnen ontzettend vervelend zijn en de kwalititeit van leven verminderen. Als u eenmaal een keer rugklachten heeft gehad dan heeft u een vergroot risico om nogmaals rugklachten te krijgen. Daarnaast zijn er mensen die chronische rugklachten hebben en altijd een vervelende pijn voelen in de rug of zelfs in de bil en het been.

Wervelkolom

De wervelkolom is een centraal gelegen structuur die ons stabiliteit geeft, ons laat bewegen in alle richtingen en die onze organen beschermd. Ze vormen met onze buikspieren en bekken(bodem) spieren een ‘centraal korset’ die ons moet beschermen van binnenkomende krachten. Het kan zijn dat de spieren van het korset verminderde kracht of uithoudingsvermogen hebben, of dat de spieren niet goed samenwerken, wat een vergroot risico kan geven op klachten en problemen.

Speciale rugtraining

Fysiotherapie Oldenoert heeft een speciale rugtraining ontwikkeld voor deze doelgroep. Herstellende en preventieve training om uw rugklachten de baas te blijven en minder risico te lopen dat de rugklachten terugkomen.

Onder andere de diepe buikspier en de diepe rugspieren zullen worden getraind. Dit gaat met veel beleid en geduld! De fysiotherapeut, die begeleidt, zal deskundig toezien hoe de oefeningen worden uitgevoerd en corrigeren waar nodig. De oefeningen zullen met name met eigen lichaamsgewicht worden uitgevoerd. Zo kunt u beter ervaren waar uw grens ligt. Daarnaast is samenwerking van de gehele keten (uw lichaam) ontzettend belangrijk.

Tijdens het uur training zal de focus van de training liggen op uithoudingsvermogen, functionele krachttraining en mobiliserende oefeningen voor he trainen van de de rug. 

Intake

Indien u zich wenst aan te melden voor de rugtraining zal er eerst een (éénmalige) afspraak/intake plaatsvinden zodat er een inschatting gemaakt kan gaan worden van de intensiteit van de training op maat voor u.

Voor wie is de rug training bedoeld

  • Mensen die in het verleden (veelvuldig) last hebben gehad van rugklachten.
  • Mensen die op dit moment last hebben van rugklachten en er niet vanaf komen.
  • Mensen die preventief de rug willen trainen zodat deze sterk blijft (door zwaar fysiek beroep bijvoorbeeld).

Rugnetwerk Noord Nederland

Fysiotherapie Oldenoert is aangesloten bij het Rugnetwerk Noord Nederland.  Hierbij wordt intensief samengewerkt met specialisten uit het ziekenhuis om complexe problematiek bij rugpijn te behandelen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                       Info@oldenoert.nl

 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Vrijdag 15 maart Aangepaste openingstijden 15 maart

In verband met een praktijkuitje zijn wij op 15 maart vanaf 15:00 uur gesloten. Op maandag staan we weer voor u klaar!

Fijn weekend.

Team Oldenoert 

Lees meer »