Cervicogene hoofdpijn | fysiotherapie Oldenoert Leek – Roden

Cervicogene hoofdpijn is een vorm van hoofdpijn die niet vaak voorkomt. Cervicogene hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door de wervels in de nek (de zogenaamde cervicale wervels).  Doordat bepaalde zenuwen zowel de nek als het hoofd van prikkels voorzien, kan prikkeling vanuit de nek ook pijn veroorzaken in het hoofd.

Oorzaak en ontstaan

Doordat er prikkeling komt vanuit de nek, kan er hoofdpijn ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat bepaalde gewrichtjes van de wervelkolom niet goed functioneren. Bewezen is dat cervicale hoofdpijn vaker voorkomt wanneer er een trauma is geweest, zoals een auto-ongeluk of val op het hoofd.

Klachten en symptomen

  • Pijn vaak aan 1 zijde van het hoofd
  • Wisselt niet van zijde gedurende tijd
  • Stekende hoofdpijn
  • Pijn op te wekken met beweging of houding

Diagnose

Verschillende vormen van hoofdpijn kunnen soms erg op elkaar lijken. Door middel van een vraaggesprek en onderzoek kan een fysiotherapeut de juiste diagnose stellen. De fysiotherapeut kan u vragen een hoofdpijndagboek bij te houden om onder andere bepaalde patronen te herkennen.

Behandeling Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden

Fysiotherapie Oldenoert Leek/Roden is gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn. De manueeltherapeut is bij uitstek geschikt voor het stellen van de juiste diagnose. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld zodat u snel weer van de hoofdpijnklachten af bent. Wij zijn aangesloten bij het hoofdpijnnetwerk Noord. Hierbij wordt intensief samengewerkt met specialisten om complexe problematiek van hoofdpijn te behandelen.

 

Hoofdpijnnetwerk Noord

Wij zijn aangesloten bij het hoofdpijnnetwerk Noord. Hierbij wordt intensief samengewerkt met specialisten om de complexe problematiek van hoofdpijn te behandelen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                        Info@oldenoert.nl

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Vrijdag 15 maart Aangepaste openingstijden 15 maart

In verband met een praktijkuitje zijn wij op 15 maart vanaf 15:00 uur gesloten. Op maandag staan we weer voor u klaar!

Fijn weekend.

Team Oldenoert 

Lees meer »