Lage rugklachten|Fysiotherapie Oldenoert Leek –Roden

 

Beschrijving van lage rugklachten

Lage rugpijn wordt doorgaans ingedeeld in 2 groepen: specifieke en a-specifieke rugklachten. Bij specifieke rugklachten kan er een specifieke structuur worden aangewezen voor de klachten, een hernia is hier een voorbeeld van. In 90% van de gevallen gaat het om a-specifieke rugklachten. Hierbij wordt de volgende indeling gemaakt:

Acuut :          0-6 weken klachten
Subacuut:     7-12 weken klachten
Chronisch:    langer dan 12 weken klachten

Oorzaak en ontstaanswijze

Over het algemeen zijn meerdere structuren gezamenlijk verantwoordelijk voor de klachten, denk hierbij aan banden, spieren en/of (facet)gewrichten. Ook speelt vermoedelijk het verouderingsproces, slijtage of letsel aan de tussenwervelschijven een rol bij het ontstaan van rugklachten.

Symptomen

Pijn in de onderrug staat op de voorgrond. Deze kan uitstralen naar de bil- en de bovenbeenregio. De pijn kan verergeren bij bepaalde bewegingen en houdingen. Daarnaast kan er sprake zijn van (start)stijfheid.

Behandeling van rugklachten door fysiotherapie Oldenoert Leek en Roden

Fysiotherapie Oldenoert is gespecialiseerd op het behandelen van rugpijn. De manueel therapeut is bij uitstek geschikt voor het stellen van de juiste diagnose. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld zodat u snel weer van de rugpijn hersteld bent. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit:

  • informatieverstekking                                      
  • massage 
  • dry needling 
  • manipulaties en mobilisaties
  • oefenterhapie 

Rugnetwerk

Wij zijn aangesloten bij het Rugnetwerk Noord. Hierbij wordt intensief samengewerkt met specialisten om complexe problematiek van de rug te behandelen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                        Info@oldenoert.nl

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Maandag 14 december Update Corona 14-12-2020

Op sociale media verschijnen berichten dat fysiotherapie zou moeten sluiten ivm een nieuwe harde lockdown. Fysiotherapie is in tegenstelling tot een massage salon of een kapper geen contact beroep. Wij vallen onder zorg. Daarvoor gelden andere regels. 

Vooralsnog gaan alle behandelingen door. Mochten wij wel sluiten dan nemen wij contact met u op. 

 

Team fysiotherapie Oldenoert

Lees meer »