Migraine | Fysiotherapie Oldenoert Leek – Roden

Migraine is een vorm van hoofdpijn die in aanvallen komt en bonzende pijn veroorzaakt. De heftige hoofdpijn komt plotseling op. De pijn zit meestal aan 1 zijde van het hoofd.

Beschrijving van de aandoening

Migraine kan voorkomen met een aura en zonder. Een aura betekent dat de er voorafgaand aan de hoofdpijn neurologische verschijnselen zoals lichtflitsen, stippen of vlekken in het zicht ontstaan. Er kan ook sprake zijn van tintelingen in de armen, krachtverlies of spraakstoornissen. Migraine zonder aura komt echter vaker voor.

Oorzaak van migraine 

Er wordt veel onderzoek gedaan naar migraine. Helaas is er tot heden nog geen exacte oorzaak gevonden voor de hoofdpijn.

Symptomen van de klachten

  • Minstens 5 aanvallen die 4 tot 72 uur duren 
  • Kloppende of bonzende pijn in het hoofd
  • Pijn matig tot heftig van intensiteit
  • Misselijk
  • Gevoeligheid voor licht of geluid

Behandeling Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden

De behandeling bestaat vaak uit medicatie. Echter, er kunnen ook prikkels zijn vanuit het houdings- en bewegingsapparaat die migraine veroorzaken. De fysiotherapeut zal een intake afnemen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Vaak wordt ook gevraagd een hoofdpijndagboek bij te houden om patronen te herkennen. Wanneer er behandelbare aspecten worden gevonden in het houding- en bewegingsapparaat kan de fysiotherapeut dit behandelen.

Hoofdpijnnetwerk Noord

Fysiotherapie Oldenoert Leek/Roden is gespecialiseerd op het behandelen van hoofdpijn. Wij zijn aangesloten bij het hoofdpijnnetwerk Noord. Hierbij wordt intensief samengewerkt met specialisten om complexe problematiek van hoofdpijn te behandelen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                        Info@oldenoert.nl

 

 

 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness Dinsdag 29 maart Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness

Wilt u vitaal blijven door verantwoord te bewegen of uw conditie te verbeteren? Dan is Fysio fitness wellicht iets voor u. Fysio fitness is voor iedereen toegankelijk. U hoeft hiervoor geen lichamelijke klachten te hebben of (ex)patiënt van ons te zijn.

Er wordt getraind op werkdagen overdag of 's avonds middels een abonnement. Na een intake wordt er een individueel oefenprogramma opgesteld dat rekening houdt met uw mogelijkheden en trainingsdoelstellingen. Uiteraard traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut die erop toeziet dat u de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

In de nieuwe oefenruimte zijn apparatuur en toestellen aanwezig gericht op het verbeteren conditie, kracht en coördinatie. Er wordt getraind in een kleinschalige trainingsruimte in een prettige sfeer. 

Lees meer »