Nekpijn | Fysiotherapie Oldenoert Leek - Roden

 

Beschrijving van nekpijn

Na rugpijn is nekpijn één van de meest voorkomende klachten.  De nek vormt de verbinding tussen het bovenlichaam en het hoofd. De nekwervels, spieren en andere verbindingen zorgen voor de mogelijk tot bewegen, maar tevens ook voor een stevige fixatie. Vanuit deze structuren kan nekpijn ontstaan.

Symptomen van nekpijn

Nekpijn heeft vaak een zeurend karakter aan één of beide zijden van de nek of boven op de schouders. Soms kunt u uw hoofd minder goed bewegen. De nekspieren voelen vaak stijf en gespannen aan. Andere bijkomende symptomen kunnen zijn:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Oorsuizen
  • Uitstralende pijn naar de armen
  • Tintelingen in de hand of vingers

Oorzaken van nekpijn

Nekklachten ontstaan vaak geleidelijk. Verschillende factoren staan bekend als oorzaken voor het ontstaan van nekpijn, zoals langdurig in dezelfde houding werken, stress en een verkeerde houding. Dit kan ervoor zorgen dat de gewrichten niet meer goed bewegen en/of spieren verkrampen, waardoor de pijn ontstaat. 

Behandeling van nekpijn bij Fysiotherapie Oldenoert Leek en Roden

Fysiotherapie Oldenoert is gespecialiseerd op het behandelen van nekpijn. De manueel therapeut is gespecialiseerd in het stellen van de juiste diagnose. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld zodat u snel weer van de nekpijn herstelt. De behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld:

  • Informatieverstrekking over de klacht
  • Massage
  • Dry needling 
  • Manipulaties of mobilisaties van de rug en nek
  • Oefeningen 

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                       Info@oldenoert.nl

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness Dinsdag 29 maart Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness

Wilt u vitaal blijven door verantwoord te bewegen of uw conditie te verbeteren? Dan is Fysio fitness wellicht iets voor u. Fysio fitness is voor iedereen toegankelijk. U hoeft hiervoor geen lichamelijke klachten te hebben of (ex)patiënt van ons te zijn.

Er wordt getraind op werkdagen overdag of 's avonds middels een abonnement. Na een intake wordt er een individueel oefenprogramma opgesteld dat rekening houdt met uw mogelijkheden en trainingsdoelstellingen. Uiteraard traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut die erop toeziet dat u de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

In de nieuwe oefenruimte zijn apparatuur en toestellen aanwezig gericht op het verbeteren conditie, kracht en coördinatie. Er wordt getraind in een kleinschalige trainingsruimte in een prettige sfeer. 

Lees meer »