Nekpijn | Fysiotherapie Oldenoert Leek - Roden

 

Beschrijving van nekpijn

Na rugpijn is nekpijn één van de meest voorkomende klachten.  De nek vormt de verbinding tussen het bovenlichaam en het hoofd. De nekwervels, spieren en andere verbindingen zorgen voor de mogelijk tot bewegen, maar tevens ook voor een stevige fixatie. Vanuit deze structuren kan nekpijn ontstaan.

Symptomen van nekpijn

Nekpijn heeft vaak een zeurend karakter aan één of beide zijden van de nek of boven op de schouders. Soms kunt u uw hoofd minder goed bewegen. De nekspieren voelen vaak stijf en gespannen aan. Andere bijkomende symptomen kunnen zijn:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Oorsuizen
  • Uitstralende pijn naar de armen
  • Tintelingen in de hand of vingers

Oorzaken van nekpijn

Nekklachten ontstaan vaak geleidelijk. Verschillende factoren staan bekend als oorzaken voor het ontstaan van nekpijn, zoals langdurig in dezelfde houding werken, stress en een verkeerde houding. Dit kan ervoor zorgen dat de gewrichten niet meer goed bewegen en/of spieren verkrampen, waardoor de pijn ontstaat. 

Behandeling van nekpijn bij Fysiotherapie Oldenoert Leek en Roden

Fysiotherapie Oldenoert is gespecialiseerd op het behandelen van nekpijn. De manueel therapeut is gespecialiseerd in het stellen van de juiste diagnose. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld zodat u snel weer van de nekpijn herstelt. De behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld:

  • Informatieverstrekking over de klacht
  • Massage
  • Dry needling 
  • Manipulaties of mobilisaties van de rug en nek
  • Oefeningen 

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                       Info@oldenoert.nl

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Zondag 30 oktober Fysiotherapie Oldenoert heeft vanaf 1 november een ander EPD leverancier!

 

Wij zijn van EPD (elektronisch patiënten dossier) leverancier gewisseld. Om in de toekomst efficiënt te kunnen werken en om meer mogelijkheden te krijgen, zijn wij overgestapt op Spot On Medics. Het patiëntendossier voor de toekomst in de fysiotherapie.

U kunt een aantal veranderingen verwachten:

Indien uw e-mailadres geregistreerd is krijgt u automatisch een afspraakbevestiging per e-mail
Indien uw e-mailadres geregistreerd is en u heeft toestemming gegeven voor het ontvangen van oefeningen per e-mail dan is de nieuwe afzender: noreply@spotonmedics.nl
Bent u al onder behandeling dan kan u van uw therapeut een email krijgen met de vraag om vragenlijsten ten behoeve van de behandeling in te vullen. Let op dit geldt niet voor iedereen. Uw therapeut zal bepalen of het voor uw behandeling gewenst is.
Alle facturen van behandelingen na 1 november 2022  worden per email verzonden! De afzender is  dan noreply@spotonmedics.nl.

 

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Heeft u vragen? Uw behandelend therapeut is graag bereid om deze te beantwoorden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Fysiotherapie Oldenoert

Lees meer »