Revalidatie Knieprothese Fysiotherapie Oldenoert Leek – Roden

Een nieuwe knie wordt overwogen wanneer mensen met slijtage te veel klachten ervaren in het dagelijks leven. Een nieuwe knie kan dan uitkomst bieden. De pijnklachten verdwijnen waardoor de dagelijkse bezigheden weer naar tevredenheid uitgevoerd kunnen worden.

Beschrijving van een knieprothese

Men spreekt van een nieuwe knie  wanneer er een kunstknie in plaats van de originele knie geplaatst wordt. Dit kunstgewricht wordt ook wel een knieprothese genoemd en neemt de functie van de oude heup over. Er bestaat ook de mogelijk dat u een halve knieprothese krijgt. Deze protheses worden tijdens een operatie geplaatst en na de operatie volgt een revalidatietraject om de volledige functie van de knie weer terug te krijgen.

Fysiotherapie na een heupprothese

Na de operatie ervaart men meestal niet meer de gewrichtspijn zoals voor de operatie. Wel kunnen de wond en spieren nog pijn doen. Het aantal dagen dat men na de operatie nog in het ziekenhuis verblijft, hangt af van het ziekenhuis en het herstel. De fysiotherapeut zal snel bij u langs komen om te starten met het mobiliseren en  trainen van de knie. De fysiotherapeut leert u hoe u met krukken kan lopen en wanneer noodzakelijk ook traplopen.

Wanneer u uit het ziekenhuis ontslagen bent, kunt u het herstel thuis voortzetten met een fysiotherapeut die eerst aan huis komt. Aandachtspunten tijdens de revalidatie zijn:

· Herwinnen van mobiliteit van de knie

· Adviezen met betrekking belasting, bewegingen etc.

· Trainen van stabiliteit van de knie door middel van oefentherapie

· Herwinnen van de kracht van bovenbeenspieren door middel van oefentherapie

· Optimaliseren van het looppatroon door middel van loopanalyse en oefentherapie.

 

Fysiotherapie voor een knieoperatie Fysiotherapie Oldenoert Leek – Roden

In bepaalde situaties is het wenselijk om al voor de operatie te gaan trainen. Better in, Better out'. Dit is een principe om mensen sneller te laten revalideren na bijvoorbeeld een knie of heupoperatie. Een betere fysieke gezondheid resulteert namelijk tot een sneller herstel. Onder begeleiding van de fysiotherapeut zal men gaan trainen om de spierkracht, coördinatie en conditie te verbeteren.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                       Info@oldenoert.nl

 

 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Vrijdag 15 maart Aangepaste openingstijden 15 maart

In verband met een praktijkuitje zijn wij op 15 maart vanaf 15:00 uur gesloten. Op maandag staan we weer voor u klaar!

Fijn weekend.

Team Oldenoert 

Lees meer »