Oncologie fysiotherapie | Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden

In Nederland leven steeds meer mensen met of na kanker. Één op de drie mensen in Nederland krijgt ooit kanker. Op moment dat de diagnose is gesteld volgt meestal een lang traject van medische behandelingen. Het hebben van kanker heeft een enorme invloed op iemands leven. De ziekte en behandeling veroorzaken vaak lichamelijke klachten maar kunnen ook emotioneel en sociale gevolgen hebben. Als u behandelingen tegen kanker moet ondergaan dan denkt u misschien niet meteen aan fysiotherapie, toch is het zinvol om daarbij stil te staan.

De oncologie fysiotherapeut

De oncologie fysiotherapeut is gespecialiseerd in het bieden van een behandeling op maat bij mensen met kanker. Je kan denken aan problemen zoals verstoringen, beperkingen of particiaptieproblemen die het gevolg zijn de aandoening of de medische behandeling. Vermoeidheid, conditieverlies, pijnklachten, bewegingsbeperking, geringe spierkracht, spanningsklachten en een verminderd vertrouwen in het lijf  spelen hierbij een rol. De oncologie fysiotherapeut zorg voor een behandeling op maat.

Wat kan fysiotherapie voor mij betekenen

De oncologie fysiotherapeut kan jou begeleiden en adviseren bij deze klachten in alle fasen van het medisch oncologisch traject. Dit kan zijn tijdens de medische behandelingen, na afronding van de behandelingen of in de fase als genezing helaas niet meer mogelijk is. De oncologie fysiotherapeut zal jou ondersteunen om met alle fysieke, emotionele en sociale uitdagingen om te gaan en hierin jouw eigen regie te kunnen voeren.

"Het geeft mij veel voldoening dat ik mensen met kanker kan begeleiden in een moeilijke fase van hun leven. Doormiddel van goed samenwerken en het leveren van maatwerk streef ik naar het optimaal functioneren binnen iemand zijn kunnen". 

Marieke Teeninga, oncologie fysiotherapeut.

Is fysiotherapie zinvol voor mij

De positieve effecten van oncologie fysiotherapie worden bevestigd door recente wetenschappelijke onderzoek. Hieruit blijkt dat patiënten die actief zijn en trainen tijdens bijvoorbeeld chemotherapie, minder conditieverlies, vermoeidheid  en een beter fysiek functioneren ervaren. Dit betekend voor jou dat je meer en beter kunt meedoen met activiteiten die voor jou van belang zijn.

Oncologie netwerk

Oncologie therapeute Marieke is aangesloten bij het Oncologie Netwerk. Door samenwerking met het ziekenhuis is het nog beter om de passende zorg op maat te bieden.

Vragen

Heb je vragen en wil je graag met oncologie therapeute Marieke in contact komen, dan kan je altijd contact met haar opnemen:

Mail: Marieke@oldenoert.nl

Tel: 0594 518 444

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Vrijdag 15 maart Aangepaste openingstijden 15 maart

In verband met een praktijkuitje zijn wij op 15 maart vanaf 15:00 uur gesloten. Op maandag staan we weer voor u klaar!

Fijn weekend.

Team Oldenoert 

Lees meer »