Ziekte van Parkinson | Fysiotherapie oldenoert Leek - Roden

De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte, waarbij behandeling van iemand met Parkinson vraagt om expertise en onderlinge samenwerking met de patiënt en met overige betrokken zorgverleners. Hierbij staat de wens van de patiënt altijd centraal. Voor deze gespecialiseerde en persoonlijke Parkinsonzorg kunt u terecht bij Ilka Vennema en Anouk Mos. Zij zijn beide aangesloten bij ParkinsonNet. 

Ziekte van Parkinson

Bij Parkinson ontstaat er een tekort aan dopamine in de hersenen, hierdoor wordt het bewegen moeilijker, maar ontstaan er soms ook depressieve gevoelens en vermindert het initiatief om dingen te gaan ondernemen. Hierdoor gaan veel mensen met Parkinson nog minder bewegen, terwijl juist wetenschappelijk bewezen is dat bewegen een hele gunstige invloed heeft op het ziekteverloop. Oefenen kan de progressie en symptomen van Parkinson verminderen en het dagelijks bewegen verbeteren.

Fysiotherapie bij Ziekte van Parkinson

Bij Fysiotherapie Oldenoert begeleiden en behandelen we mensen met de ziekte van Parkinson individueel in onze praktijk, aan huis als dat nodig is, maar ook in speciale oefengroepen.  

Oefengroep 

Op de dinsdagmiddag hebben we bijvoorbeeld een actieve en gezellige Parkinson oefengroep. U traint met groepsgenoten die u als geen ander begrijpen; alleen mensen die zelf ook Parkinson hebben, weten precies wat u doormaakt, kunnen u vertellen hoe ze daar zelf mee omgaan en kunnen ervaringen met u uitwisselen rond behandelingen, bijwerkingen van medicijnen, etc.

De groep bestaan uit minimaal vier en maximaal tien deelnemers en wordt begeleid door onze twee Parkinson-fysiotherapeuten.

Er wordt onder andere gewerkt aan conditie, kracht, lichaamshouding, balans en evenwicht. Maar er wordt ook heel specifiek gekeken waar uw hulpvraag ligt en wat u wilt oefenen en verbeteren.  We oefenen met klein oefenmateriaal, maar ook in de fitnesszaal van onze fysiotherapiepraktijk. Een methode die we bij het oefenen gebruiken is de ‘LSVT-BIG’ en ‘PWR Moves' methode. Dit oefenprogramma is speciaal ontwikkeld voor mensen met de 

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                       Info@oldenoert.nl
Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Vrijdag 15 maart Aangepaste openingstijden 15 maart

In verband met een praktijkuitje zijn wij op 15 maart vanaf 15:00 uur gesloten. Op maandag staan we weer voor u klaar!

Fijn weekend.

Team Oldenoert 

Lees meer »