(Focus) shockwave | Fysiotherapie Oldenoert Leek - Roden

Sinds een paar maanden beschikt Fysiotherapie Oldenoert over een nieuwe behandelmethode, (focus) Shockwave therapie. Wij zijn blij en trots met de uitbreiding in ons behandelprogramma en hopen zo onze cliënten sneller en beter te kunnen begeleiden bij het herstelproces.

Extracorporal shockwave therapy (ESWT) ofwel shockwave therapie heeft de wereld veroverd. Oorspronkelijk werd deze therapie gebruikt bij het verbrijzelen van nierstenen. In de laatste jaren wordt ESWT ook succesvol toegepast in de revalidatie, orthopedie, chirurgie en reumatologie.

Wat is shockwave therapie

Shockwave therapie is een moderne en erg doeltreffende behandelmethode. Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij het lichaam aan krachtige  ‘schokgolven’ wordt blootgesteld. Dit wordt door middel van een speciale behandelkop nauwkeurig op de te behandelen locatie gericht. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie.  Daarnaast is het in staat ongewenste kalkformaties, bijvoorbeeld in pezen, te vergruizen.

Hoe wordt shockwave therapie uitgevoerd

Mits nodig brengt de therapeut eerst het te behandelen gebied in kaart middels echografie, hierdoor kan zeer specifiek worden behandeld. De therapeut lokaliseert de pijnzone en brengt een gel aan. Dan dient hij shockwaves toe door het behandelpistool van het shockwave apparaat in ronddraaiende bewegingen over de pijnzone te bewegen.

Indicaties voor shockwave therapie

Shockwave therapie is bij een groot aantal indicaties bijzonder effectief. Onder andere:

 • Tenniselleboog / golferselleboog
 • hielspoor (fasciitis plantaris)
 • achillespeesklachten
 • peesproblematiek in de schouder
 • kalkafzetting in pezen
 • kniepeesontsteking (jumpers knee)
 • chronische achillespeesontsteking
 • shin splints
 • spasticiteit


Voordelen van shockwave therapie 

Voordelen voor de patiënt van behandeling met een shockwave apparaat:

 • Uitstekend genezingspercentage
 • Milde behandeling
 • Kortdurende behandeling

 
Echografie en focus shockwave therapie

Echografie heeft een grote meerwaarde bij behandeling met shockwave. Middels echografie kan het probleemgebied, bijvoorbeeld een geïrriteerde pees met kalkneerslag precies worden opgezocht. Doormiddel van focus shockwave kan zeer nauwkeurig, in vergelijking met gewone shockwave, de behandeling worden ingezet.


Is shockwave therapie veilig?

Shockwave therapie is een veilige behandelmethoden zonder specifieke risico's. Uiteraard gelden reguliere rode vlaggen. Na de Shockwave therapie kan de behandelde plek warm aanvoelen en gevoelig zijn, u kunt dan eventueel de plek koelen.

tarieven

Helaas wordt focus shockwave niet vergoed vanuit uw zorgverzekering. De behandeling van focus shockwave bedraagd € 50,00. U kunt zelf met uw zorgverzekeraar overleggen of dit (deels) vergoed wordt. 

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                        Info@oldenoert.nl

 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness Dinsdag 29 maart Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness

Wilt u vitaal blijven door verantwoord te bewegen of uw conditie te verbeteren? Dan is Fysio fitness wellicht iets voor u. Fysio fitness is voor iedereen toegankelijk. U hoeft hiervoor geen lichamelijke klachten te hebben of (ex)patiënt van ons te zijn.

Er wordt getraind op werkdagen overdag of 's avonds middels een abonnement. Na een intake wordt er een individueel oefenprogramma opgesteld dat rekening houdt met uw mogelijkheden en trainingsdoelstellingen. Uiteraard traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut die erop toeziet dat u de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

In de nieuwe oefenruimte zijn apparatuur en toestellen aanwezig gericht op het verbeteren conditie, kracht en coördinatie. Er wordt getraind in een kleinschalige trainingsruimte in een prettige sfeer. 

Lees meer »