(Focus) shockwave | Fysiotherapie Oldenoert Leek - Roden

Sinds een paar maanden beschikt Fysiotherapie Oldenoert over een nieuwe behandelmethode, (focus) Shockwave therapie. Wij zijn blij en trots met de uitbreiding in ons behandelprogramma en hopen zo onze cliënten sneller en beter te kunnen begeleiden bij het herstelproces.

Extracorporal shockwave therapy (ESWT) ofwel shockwave therapie heeft de wereld veroverd. Oorspronkelijk werd deze therapie gebruikt bij het verbrijzelen van nierstenen. In de laatste jaren wordt ESWT ook succesvol toegepast in de revalidatie, orthopedie, chirurgie en reumatologie.

Wat is shockwave therapie

Shockwave therapie is een moderne en erg doeltreffende behandelmethode. Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij het lichaam aan krachtige  ‘schokgolven’ wordt blootgesteld. Dit wordt door middel van een speciale behandelkop nauwkeurig op de te behandelen locatie gericht. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie.  Daarnaast is het in staat ongewenste kalkformaties, bijvoorbeeld in pezen, te vergruizen.

Hoe wordt shockwave therapie uitgevoerd

Mits nodig brengt de therapeut eerst het te behandelen gebied in kaart middels echografie, hierdoor kan zeer specifiek worden behandeld. De therapeut lokaliseert de pijnzone en brengt een gel aan. Dan dient hij shockwaves toe door het behandelpistool van het shockwave apparaat in ronddraaiende bewegingen over de pijnzone te bewegen.

Indicaties voor shockwave therapie

Shockwave therapie is bij een groot aantal indicaties bijzonder effectief. Onder andere:

 • Tenniselleboog / golferselleboog
 • hielspoor (fasciitis plantaris)
 • achillespeesklachten
 • peesproblematiek in de schouder
 • kalkafzetting in pezen
 • kniepeesontsteking (jumpers knee)
 • chronische achillespeesontsteking
 • shin splints
 • spasticiteit


Voordelen van shockwave therapie 

Voordelen voor de patiënt van behandeling met een shockwave apparaat:

 • Uitstekend genezingspercentage
 • Milde behandeling
 • Kortdurende behandeling

 
Echografie en focus shockwave therapie

Echografie heeft een grote meerwaarde bij behandeling met shockwave. Middels echografie kan het probleemgebied, bijvoorbeeld een geïrriteerde pees met kalkneerslag precies worden opgezocht. Doormiddel van focus shockwave kan zeer nauwkeurig, in vergelijking met gewone shockwave, de behandeling worden ingezet.


Is shockwave therapie veilig?

Shockwave therapie is een veilige behandelmethoden zonder specifieke risico's. Uiteraard gelden reguliere rode vlaggen. Na de Shockwave therapie kan de behandelde plek warm aanvoelen en gevoelig zijn, u kunt dan eventueel de plek koelen.

tarieven

Helaas wordt focus shockwave niet vergoed vanuit uw zorgverzekering. De behandeling van focus shockwave bedraagd € 50,00. U kunt zelf met uw zorgverzekeraar overleggen of dit (deels) vergoed wordt. 

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                        Info@oldenoert.nl

 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Zondag 30 oktober Fysiotherapie Oldenoert heeft vanaf 1 november een ander EPD leverancier!

 

Wij zijn van EPD (elektronisch patiënten dossier) leverancier gewisseld. Om in de toekomst efficiënt te kunnen werken en om meer mogelijkheden te krijgen, zijn wij overgestapt op Spot On Medics. Het patiëntendossier voor de toekomst in de fysiotherapie.

U kunt een aantal veranderingen verwachten:

Indien uw e-mailadres geregistreerd is krijgt u automatisch een afspraakbevestiging per e-mail
Indien uw e-mailadres geregistreerd is en u heeft toestemming gegeven voor het ontvangen van oefeningen per e-mail dan is de nieuwe afzender: noreply@spotonmedics.nl
Bent u al onder behandeling dan kan u van uw therapeut een email krijgen met de vraag om vragenlijsten ten behoeve van de behandeling in te vullen. Let op dit geldt niet voor iedereen. Uw therapeut zal bepalen of het voor uw behandeling gewenst is.
Alle facturen van behandelingen na 1 november 2022  worden per email verzonden! De afzender is  dan noreply@spotonmedics.nl.

 

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Heeft u vragen? Uw behandelend therapeut is graag bereid om deze te beantwoorden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Fysiotherapie Oldenoert

Lees meer »