map Oldenoert 51
9351 KV Leek
bel0594-518444
mailinfo@oldenoert.nl

Het bekken en de bekkenbodemspieren

De bekkenbodemspieren bevinden zich onderin het bekken.

Ze vormen letterlijk de bodem van het bekken. Deze spiergroep geeft steun aan de lage buikorganen (blaas, urinebuis, baarmoeder, vagina en darmen).

De bekkenbodemspieren helpen de anus en plasbuis te openen en te sluiten en hebben een functie op het gebied van seksualiteit.

Ze dragen bij in het opvangen van buikdruk bijvoorbeeld bij hoesten, lachen, zwaar tillen en sporten en spelen een belangrijke rol in het opbouwen van stabiliteit van de lage rug en bekken.

Als de bekkenbodemspieren niet goed functioneren kan dit leiden tot klachten, bijvoorbeeld niet goed kunnen plassen, urineverlies, de ontlasting niet goed kunnen op houden of juist moeilijk kwijt kunnen of pijn bij vrijen.

Ook lage rug -/ bekkenpijn bijvoorbeeld tijdens zwangerschap kan een relatie hebben met de bekkenbodemspieren. Voor het handhaven van een goede houding en het bewegen is een goede samenwerking van de buik, rug en bekkenbodemspieren belangrijk.

Bekkenbodemspieren zijn bewust en actief te gebruiken, veel mensen zijn zich hier niet van bewust of voelen dit niet.

De bekkenfysiotherapeut kan u helpen de bekkenbodemspieren en de spieren die daarmee samenwerken bewust te leren gebruiken en te voelen, zodat u veel klachten kunt verhelpen en voorkomen.

Mictie dagboek
Defacatiedagboek

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Maandag 23 maart Corona update: sluiting praktijk

Wij nemen onze verantwoordelijkheid in de corona-crisis en daarom is besloten om alle afspraken tot 6 april 2020 te laten vervallen!

In principe behandelen we geen patiënten op de praktijk of aan huis, bij uitzonderlijke spoedgevallen en bij spoedverwijzing door huisarts of specialist kan in overleg behandeling plaatsvinden. Dit zal dan ook zoveel mogelijk via beeldbellen plaatsvinden. Wij zijn erg tevreden over de afpraken die online verlopen. 

Voor advies en coaching zijn wij bereikbaar en kunt u ons bellen: 0594-518444

of mailen: info@oldenoert.nl

Wij betreuren het deze beslissing te moeten nemen maar het risico voor de therapeuten en patiënten is te groot. De maatregelen gelden tot 6 april 2020, voor vervolg maatregelen kunt u onze website raadplegen.

Wij hopen elkaar weer te zien in goede gezondheid en in een normale situatie.

Vriendelijke groet,

Ronald, Anke, Jarco, Maria, Renske, Floor en Lisa

 

 

 

 

Lees meer »