Bekkenfysiotherapie - Leek & Roden

Bekkenfysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie, gericht op klachten in het gebied van het bekken, de lage rug, de bekkenbodem en lage buikorganen. Dit kan bij zowel mannen, vrouwen en kinderen zijn en ongeacht de leeftijd.

Tijdens een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek wordt uw probleem in kaart gebracht. Als er verder onderzoek van de bekkenbodemspieren nodig is, kan er een inwendig onderzoek gedaan worden. Dit gebeurd alleen met uw toestemming. Daarnaast is het mogelijk met speciale apparatuur bekkenbodemspieractiviteit te onderzoeken.

Meestal begint het met een klein probleempje: een paar druppels urineverlies tijdens sporten, moeilijk uw ontlasting kwijt kunnen raken of het niet kunnen ophouden, een zwaar gevoel in de onderbuik of pijn in het bekkenbodemgebied. De bekkenfysiotherapeut kan u wellicht helpen van deze klachten af te komen.

Met wat voor klachten kunt u bij de bekkenfysiotherapeut terecht?

  • ongewild verlies van urine bij hoesten of niezen
  • niet te onderdrukken aandrang om (veel en vaak) te plassen.
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting.
  • gevolgen van verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen.
  • pijn in de onderbuik, rond de anus of geslachtsdelen.
  • seksuele problematiek, gerelateerd aan functiestoornissen van de bekkenbodem.
  • klachten voorafgaand of na afloop van chirurgische ingrepen in de onderbuik (na gynaecologische, urologische en darm- operaties).
  • bekkenpijn en lage rugklachten in de periode rondom de zwangerschap en bevalling of door andere oorzaken.
  • gezonde zwangere vrouwen, de begeleiding is dan m.n. gericht op preventie van bekkenpijn en functiestoornissen van de bekkenbodem.

Kwaliteit

De geregistreerde bekkenfysiotherapeut heeft na de studie fysiotherapie een 3- jarige opleiding bekkenfysiotherapie gevolgd en staat geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie  (KNGF).

Vergoeding

Een behandeling bekkenfysiotherapie wordt door de ziektekostenverzekeraar vergoed, u dient hiervoor wel aanvullend verzekerd te zijn. Indien er sprake is van urine incontinentie worden er 9 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.

Aanmelden bekkenfysiotherapie Leek - Roden

U kunt zonder verwijzing u bij ons terecht. Maar u kunt ook naar de bekkenfysiotherapeut verwezen worden door huisarts, specialist en verloskundige. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Vraagt u naar:
Anke Kant- van der Zee, Bekkenfysiotherapeut

Meer informatie over bekken en bekkenbodemspieren lees verder
Gezond toiletgedrag kan klachten voorkomen Lees verder

Zie ook de webpagina van de beroepsgroep https://www.bekkenfysiotherapie.nl 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Zondag 30 oktober Fysiotherapie Oldenoert heeft vanaf 1 november een ander EPD leverancier!

 

Wij zijn van EPD (elektronisch patiënten dossier) leverancier gewisseld. Om in de toekomst efficiënt te kunnen werken en om meer mogelijkheden te krijgen, zijn wij overgestapt op Spot On Medics. Het patiëntendossier voor de toekomst in de fysiotherapie.

U kunt een aantal veranderingen verwachten:

Indien uw e-mailadres geregistreerd is krijgt u automatisch een afspraakbevestiging per e-mail
Indien uw e-mailadres geregistreerd is en u heeft toestemming gegeven voor het ontvangen van oefeningen per e-mail dan is de nieuwe afzender: noreply@spotonmedics.nl
Bent u al onder behandeling dan kan u van uw therapeut een email krijgen met de vraag om vragenlijsten ten behoeve van de behandeling in te vullen. Let op dit geldt niet voor iedereen. Uw therapeut zal bepalen of het voor uw behandeling gewenst is.
Alle facturen van behandelingen na 1 november 2022  worden per email verzonden! De afzender is  dan noreply@spotonmedics.nl.

 

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Heeft u vragen? Uw behandelend therapeut is graag bereid om deze te beantwoorden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Fysiotherapie Oldenoert

Lees meer »