Manuele therapie - Leek & Roden

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut heeft na de reguliere opleiding fysiotherapie een driejarige opleiding gevolgd en daarbij specifieke vaardigheden aangeleerd om de beweeglijkheid van gewrichten te optimaliseren. De manueel therapeut heeft daarbij geleerd om naar het lichaam als geheel te kijken. Op deze manier kunnen veel klachten worden verholpen. Een hot item is ‘kraken’. Vaak wordt dit uitgelegd als het rechtzetten van de wervel. Dit bestaat niet! Bijvoorbeeld bij de rug. Als gevolg van een manipulatie (snelle korte beweging zonder kracht) kan een hoorbare klik of knak optreden. Het zogenaamde ‘kraken’.

Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Al dan niet met een hoorbare knak kan een bewegingsbeperking in de rug worden opgeheven waardoor de ruggewrichten (wervels) beter bewegen en herstel van functie of pijn kan optreden. Daarnaast heeft de manueel therapeut geleerd om aan de hand van wetenschappelijke literatuur de best mogelijk behandeling te kiezen voor jouw klacht. Hierdoor kun je zo goed mogelijk geholpen worden.

Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd.


Voorbeelden van klachten:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen
  • pijn en of stijfheid in de onderrug, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • pijnklachten tussen de schouderbladen in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • heupklachten of pijn in de liesstreek

Manuele therapie | Fysiotherapie Oldenoert Leek & Roden

Voor manuele therapie kun je zonder verwijzing bij ons terecht. Binnen fysiotherapie Oldenoert is Ronald Sloots en Jarco Westerhof manueel therapeut

Kwaliteit

Ronald en Jarco zijn geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister en  is lid van het KNGF en de NVMT en opgenomen in het deelregister van de Manuele Therapie.

Aanmelden

Sinds januari 2006 is er geen verwijzing meer nodig voor manuele therapie. Je kunt dus zelf
een afspraak maken. Tijdens het vraaggesprek en het onderzoek zal worden gekeken of je klachten door manuele therapie verholpen kunnen worden.

Vergoeding

Fysiotherapie valt de eerste 18 behandelingen onder de dekking van de basisverzekering bij jeugd tot 18 jaar en bij volwassenen in het aanvullende pakket. Omdat zorgverzekeraars aanvullende pakketten aanbieden met zeer uiteenlopende voorwaarden kunnen wij geen uitspraken doen over de vergoeding van de kosten voor de behandeling van niet chronische aandoeningen. Wij adviseren u dan ook de polisvoorwaarden van uw eigen ziektekostenverzekering te raadplegen.

 

Terug

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Zondag 30 oktober Fysiotherapie Oldenoert heeft vanaf 1 november een ander EPD leverancier!

 

Wij zijn van EPD (elektronisch patiënten dossier) leverancier gewisseld. Om in de toekomst efficiënt te kunnen werken en om meer mogelijkheden te krijgen, zijn wij overgestapt op Spot On Medics. Het patiëntendossier voor de toekomst in de fysiotherapie.

U kunt een aantal veranderingen verwachten:

Indien uw e-mailadres geregistreerd is krijgt u automatisch een afspraakbevestiging per e-mail
Indien uw e-mailadres geregistreerd is en u heeft toestemming gegeven voor het ontvangen van oefeningen per e-mail dan is de nieuwe afzender: noreply@spotonmedics.nl
Bent u al onder behandeling dan kan u van uw therapeut een email krijgen met de vraag om vragenlijsten ten behoeve van de behandeling in te vullen. Let op dit geldt niet voor iedereen. Uw therapeut zal bepalen of het voor uw behandeling gewenst is.
Alle facturen van behandelingen na 1 november 2022  worden per email verzonden! De afzender is  dan noreply@spotonmedics.nl.

 

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Heeft u vragen? Uw behandelend therapeut is graag bereid om deze te beantwoorden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Fysiotherapie Oldenoert

Lees meer »