map Oldenoert 51
9351 KV Leek
bel0594-518444
mailinfo@oldenoert.nl

Manuele therapie

Voor wie?

Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt. Ongeacht de leeftijd.
 
Voorbeelden van klachten:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen
  • pijn en of stijfheid in de onderrug, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • pijnklachten tussen de schouderbladen in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • heupklachten of pijn in de liesstreek

Als je je herkent in één van deze klachten kun je zonder verwijzing bij ons terecht. Binnen fysiotherapie Oldenoert is Ronald Sloots, manueel therapeut.

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut heeft na de reguliere opleiding fysiotherapie een driejarige opleiding gevolgd en daarbij specifieke vaardigheden aangeleerd om de beweeglijkheid van gewrichten te optimaliseren. De manueel therapeut heeft daarbij geleerd om naar het lichaam als geheel te kijken. Op deze manier kunnen veel klachten worden verholpen. Een hot item is ‘kraken’. Vaak wordt dit uitgelegd als het rechtzetten van de wervel. Dit bestaat niet! Bijvoorbeeld bij de rug. Als gevolg van een manipulatie (snelle korte beweging zonder kracht) kan een hoorbare klik of knak optreden. Het zogenaamde ‘kraken’.

Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Al dan niet met een hoorbare knak kan een bewegingsbeperking in de rug worden opgeheven waardoor de ruggewrichten (wervels) beter bewegen en herstel van functie of pijn kan optreden. Daarnaast heeft de manueel therapeut geleerd om aan de hand van wetenschappelijke literatuur de best mogelijk behandeling te kiezen voor jouw klacht. Hierdoor kun je zo goed mogelijk geholpen worden.

Kwaliteit
Ronald is geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister en  is lid van het KNGF en de NVMT en opgenomen in het deelregister van de Manuele Therapie.

Aanmelden?
Sinds januari 2006 is er geen verwijzing meer nodig voor manuele therapie. Je kunt dus zelf
een afspraak maken. Tijdens het vraaggesprek en het onderzoek zal worden gekeken of je klachten door manuele therapie verholpen kunnen worden.

Vergoeding?
Fysiotherapie valt de eerste 18 behandelingen onder de dekking van de basisverzekering bij jeugd tot 18 jaar en bij volwassenen in het aanvullende pakket. Omdat zorgverzekeraars aanvullende pakketten aanbieden met zeer uiteenlopende voorwaarden kunnen wij geen uitspraken doen over de vergoeding van de kosten voor de behandeling van niet chronische aandoeningen. Wij adviseren u dan ook de polisvoorwaarden van uw eigen ziektekostenverzekering te raadplegen.

 

Terug

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Maandag 23 maart Corona update: sluiting praktijk

Wij nemen onze verantwoordelijkheid in de corona-crisis en daarom is besloten om alle afspraken tot 6 april 2020 te laten vervallen!

In principe behandelen we geen patiënten op de praktijk of aan huis, bij uitzonderlijke spoedgevallen en bij spoedverwijzing door huisarts of specialist kan in overleg behandeling plaatsvinden. Dit zal dan ook zoveel mogelijk via beeldbellen plaatsvinden. Wij zijn erg tevreden over de afpraken die online verlopen. 

Voor advies en coaching zijn wij bereikbaar en kunt u ons bellen: 0594-518444

of mailen: info@oldenoert.nl

Wij betreuren het deze beslissing te moeten nemen maar het risico voor de therapeuten en patiënten is te groot. De maatregelen gelden tot 6 april 2020, voor vervolg maatregelen kunt u onze website raadplegen.

Wij hopen elkaar weer te zien in goede gezondheid en in een normale situatie.

Vriendelijke groet,

Ronald, Anke, Jarco, Maria, Renske, Floor en Lisa

 

 

 

 

Lees meer »