Maple myofeedback | Fysiotherapie Oldenoert Leek - Roden

MAPLe is een gevalideerd en uiterst nauwkeurig systeem voor elektrostimulatie en EMG-registratie. Myofeedback is een vorm van biofeedback. Myofeedback is het meten en inzichtelijk maken van spieractiviteit in de bekkenbodem. Het is samenwerking ontwikkeld met het Leids Universitair Medisch Centrum en wordt gebruikt bij diagnose en behandeling van bekkenbodemdisfuncties.

Hoe werk het? 

Door de unieke vormgeving van de probe met 24 elektrodes is de MAPLe geschikt voor rectaal én vaginaal gebruik.  Een doelgerichte en effectieve behandeling van bekkenbodemdysfuncties begint met een nauwkeurige diagnose. Deze nieuwe probe maakt daardoor heel specifiek zichtbaar waar het probleem in de bekkenbodem zit.De diagnose kan daardoor beter gesteld worden en de behandeling gerichter plaats vinden (als patiënt ben je eerder bewust bij welke spieren het probleem zit).

“Zo optimaal mogelijk weten waar het probleem zit. Dat leidt tot gerichte behandeling en goede resultaten. Op het beeldscherm van de iPad laten we de patiënt zien wat er in haar bekkenbodem gebeurt, dat geeft inzicht. Met elektrostimulatie kunnen we daarnaast laten voelen waar dat stukje spier zit dat ze los moet laten. Zo leert de patiënt hoe ze die spier kan loslaten. Daarnaast bieden we met MAPLe ontspannende elektrostimulatie, hetgeen de pijn vermindert.”

Anke Kant van der Zee: bekkenfysiotherapeut 

 

De MAPLe kan helpen bij onder andere:

  • stress-incontinentie
  • urge-incontinentie
  • fecale incontinentie
  • overactieve blaas                                        
  • stuitpijn
  • prolaps
  • pijn in en rond het bekken

                                                                

 

 

Vergoeding

Wanneer u verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de behandeling vergoed door u zorgverzekeraar. Echter wordt de probe wordt door de zorgverzekeraar niet vergoed. De aanschaf ervan brengt eenmalige kosten van 65,00 euro met zich mee.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                        Info@oldenoert.nl

 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness Dinsdag 29 maart Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness

Wilt u vitaal blijven door verantwoord te bewegen of uw conditie te verbeteren? Dan is Fysio fitness wellicht iets voor u. Fysio fitness is voor iedereen toegankelijk. U hoeft hiervoor geen lichamelijke klachten te hebben of (ex)patiënt van ons te zijn.

Er wordt getraind op werkdagen overdag of 's avonds middels een abonnement. Na een intake wordt er een individueel oefenprogramma opgesteld dat rekening houdt met uw mogelijkheden en trainingsdoelstellingen. Uiteraard traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut die erop toeziet dat u de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

In de nieuwe oefenruimte zijn apparatuur en toestellen aanwezig gericht op het verbeteren conditie, kracht en coördinatie. Er wordt getraind in een kleinschalige trainingsruimte in een prettige sfeer. 

Lees meer »