Revalidatie heupprothese Fysiotherapie Oldenoert Leek – Roden

Een nieuwe heup wordt overwogen wanneer mensen met slijtage te veel klachten ervaren in het dagelijks leven. Een nieuwe heup kan dan uitkomst bieden. De pijnklachten verdwijnen waardoor de dagelijkse bezigheden weer naar tevredenheid uitgevoerd kunnen worden.

Beschrijving van een heupprothese

Men spreekt van een nieuwe heup wanneer er een kunstheup in plaats van de originele heup geplaatst wordt. Dit kunstgewricht wordt ook wel een heupprothese genoemd en neemt de functie van de oude heup over. Deze prothese wordt tijdens een operatie geplaatst en na de operatie volgt een revalidatietraject om de volledige functie van de heup weer terug te krijgen.

Fysiotherapie na een heupprothese

Na de operatie ervaart men meestal niet meer de gewrichtspijn zoals voor de operatie. Wel kunnen de wond en spieren nog pijn doen. Het aantal dagen dat men na de operatie nog in het ziekenhuis verblijft, hangt af van het ziekenhuis en het herstel. De fysiotherapeut zal snel bij u langs komen om te starten met het trainen van de heup en het looppatroon. De fysiotherapeut leert u hoe u met krukken kan lopen en wanneer noodzakelijk ook traplopen.

Wanneer u uit het ziekenhuis ontslagen bent, kunt u het herstel thuis voortzetten met een fysiotherapeut die eerst aan huis komt. Aandachtspunten tijdens de revalidatie zijn:

· Herwinnen van mobiliteit van de heup

· Adviezen met betrekking belasting, bewegingen etc.

· Trainen van stabiliteit van de heup door middel van oefentherapie

· Herwinnen van de kracht van heup- en bovenbeenspieren door middel van oefentherapie

· Optimaliseren van het looppatroon door middel van loopanalyse en oefentherapie.

 

Fysiotherapie voor een heupoperatie Fysiotherapie Oldenoert Leek – Roden

In bepaalde situaties is het wenselijk om al voor de operatie te gaan trainen. Better in, Better out'. Dit is een principe om mensen sneller te laten revalideren na bijvoorbeeld een heupoperatie. Een betere fysieke gezondheid resulteert namelijk tot een sneller herstel. Onder begeleiding van de fysiotherapeut zal men gaan trainen om de spierkracht, coördinatie en conditie te verbeteren.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                       Info@oldenoert.nl

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Zondag 30 oktober Fysiotherapie Oldenoert heeft vanaf 1 november een ander EPD leverancier!

 

Wij zijn van EPD (elektronisch patiënten dossier) leverancier gewisseld. Om in de toekomst efficiënt te kunnen werken en om meer mogelijkheden te krijgen, zijn wij overgestapt op Spot On Medics. Het patiëntendossier voor de toekomst in de fysiotherapie.

U kunt een aantal veranderingen verwachten:

Indien uw e-mailadres geregistreerd is krijgt u automatisch een afspraakbevestiging per e-mail
Indien uw e-mailadres geregistreerd is en u heeft toestemming gegeven voor het ontvangen van oefeningen per e-mail dan is de nieuwe afzender: noreply@spotonmedics.nl
Bent u al onder behandeling dan kan u van uw therapeut een email krijgen met de vraag om vragenlijsten ten behoeve van de behandeling in te vullen. Let op dit geldt niet voor iedereen. Uw therapeut zal bepalen of het voor uw behandeling gewenst is.
Alle facturen van behandelingen na 1 november 2022  worden per email verzonden! De afzender is  dan noreply@spotonmedics.nl.

 

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Heeft u vragen? Uw behandelend therapeut is graag bereid om deze te beantwoorden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Fysiotherapie Oldenoert

Lees meer »