Schouderklachten | Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden

De schouder is een complex gewricht wat ervoor zorgt dat we veel bewegingen met de arm kunnen maken. Helaas gaat dat niet altijd even goed. Schouderklachten kunnen gedurende een langere periode aanhouden. Vaak uit zich dat in een bewegingsbeperking of pijn. In ongeveer 80% van de klachten in de schouder betreft het een SAPS (subacromiaal pijn syndroom).

Wat is de oorzaak van SAPS klachten

Aangenomen wordt dat acute of langdurige overbelasting van de schouderregio aanleiding geeft tot lokale weefselbeschadiging van bijvoorbeeld spieren of pezen.  Dit kan een a-septische ontsteking met zwelling en pijn geven. Soms is het moeilijk een duidelijke oorzaak aan te wijzen

Symptomen

Mensen ervaren pijn in de schouder en/of bovenarm. Voornamelijk bij het heffen van de arm, maar ook bij het aankleden of andere dagelijkse activiteiten. Kenmerkend voor de klacht is dat er pijn wordt ervaren rond de 90 graden bij het zijwaarts heffen van de arm. Dit wordt ook wel een painfull arc genoemd.

Behandeling van schouderklachten Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden

De fysiotherapeut zal eerst een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek uitvoeren om vast te stellen of het om een SAPS klacht gaat. Samen met u maakt de fysiotherapeut een behandelplan. De behandeling bestaat vaak uit adviezen, mobiliseren van de gehele schouderketen en oefeningen.

Schoudernetwerk Noord

Fysiotherapie Oldenoert Leek – Roden is aangesloten bij het Schoudernetwerk Noord. Hierbij wordt samen met specialisten intensief samengewerkt bij het behandelen van complexe schouderproblematiek.

 

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                        Info@oldenoert.nl

 

 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Vrijdag 15 maart Aangepaste openingstijden 15 maart

In verband met een praktijkuitje zijn wij op 15 maart vanaf 15:00 uur gesloten. Op maandag staan we weer voor u klaar!

Fijn weekend.

Team Oldenoert 

Lees meer »