Schouderklachten | Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden

De schouder is een complex gewricht wat ervoor zorgt dat we veel bewegingen met de arm kunnen maken. Helaas gaat dat niet altijd even goed. Schouderklachten kunnen gedurende een langere periode aanhouden. Vaak uit zich dat in een bewegingsbeperking of pijn. In ongeveer 80% van de klachten in de schouder betreft het een SAPS (subacromiaal pijn syndroom).

Wat is de oorzaak van SAPS klachten

Aangenomen wordt dat acute of langdurige overbelasting van de schouderregio aanleiding geeft tot lokale weefselbeschadiging van bijvoorbeeld spieren of pezen.  Dit kan een a-septische ontsteking met zwelling en pijn geven. Soms is het moeilijk een duidelijke oorzaak aan te wijzen

Symptomen

Mensen ervaren pijn in de schouder en/of bovenarm. Voornamelijk bij het heffen van de arm, maar ook bij het aankleden of andere dagelijkse activiteiten. Kenmerkend voor de klacht is dat er pijn wordt ervaren rond de 90 graden bij het zijwaarts heffen van de arm. Dit wordt ook wel een painfull arc genoemd.

Behandeling van schouderklachten Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden

De fysiotherapeut zal eerst een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek uitvoeren om vast te stellen of het om een SAPS klacht gaat. Samen met u maakt de fysiotherapeut een behandelplan. De behandeling bestaat vaak uit adviezen, mobiliseren van de gehele schouderketen en oefeningen.

Schoudernetwerk Noord

Fysiotherapie Oldenoert Leek – Roden is aangesloten bij het Schoudernetwerk Noord. Hierbij wordt samen met specialisten intensief samengewerkt bij het behandelen van complexe schouderproblematiek.

 

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                        Info@oldenoert.nl

 

 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Zondag 30 oktober Fysiotherapie Oldenoert heeft vanaf 1 november een ander EPD leverancier!

 

Wij zijn van EPD (elektronisch patiënten dossier) leverancier gewisseld. Om in de toekomst efficiënt te kunnen werken en om meer mogelijkheden te krijgen, zijn wij overgestapt op Spot On Medics. Het patiëntendossier voor de toekomst in de fysiotherapie.

U kunt een aantal veranderingen verwachten:

Indien uw e-mailadres geregistreerd is krijgt u automatisch een afspraakbevestiging per e-mail
Indien uw e-mailadres geregistreerd is en u heeft toestemming gegeven voor het ontvangen van oefeningen per e-mail dan is de nieuwe afzender: noreply@spotonmedics.nl
Bent u al onder behandeling dan kan u van uw therapeut een email krijgen met de vraag om vragenlijsten ten behoeve van de behandeling in te vullen. Let op dit geldt niet voor iedereen. Uw therapeut zal bepalen of het voor uw behandeling gewenst is.
Alle facturen van behandelingen na 1 november 2022  worden per email verzonden! De afzender is  dan noreply@spotonmedics.nl.

 

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Heeft u vragen? Uw behandelend therapeut is graag bereid om deze te beantwoorden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Fysiotherapie Oldenoert

Lees meer »