Slijmbeursontsteking Schouder | Fysiotherapie Oldenoert Roden – Leek

De slijmbeurs is een klein zakje met vloeistof gelegen tussen het bot en de pezen. Door een ontsteking kan een slijmbeurs opgezwollen raken en zorgen voor plaatselijke zwelling, roodheid warmte en pijn.

Hoe ontstaat een slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking in de schouder kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Vaak zijn de klachten het gevolg van overbelasting. Andere oorzaken kunnen zijn:

  • Een trauma-moment
  • Een bacteriële infectie
  • Kalkdoorbraak vanuit de omliggende pezen
  • Een reumatische aandoening

Sporters die de schouder veel belasten (zoals bij tennis, handbal of basketbal) hebben een vergroot risico. Naast sporten zijn er nog meerdere risicofactoren:

  • Incorrecte lichaamshouding
  • Standsafwijking
  • Disbalans tussen de verschillende schouderspieren

Symptomen van een slijmbeursontsteking

Veel gehoorde symptomen van een slijmbeursontsteking zijn felle scheuten pijn in de schouder of arm. Deze worden geprovoceerd met bewegingen van de schouder. Ook  duw- of trekbewegingen kunnen pijnklachten veroorzaken door drukverhoging op de slijmbeurs.

Hoe wordt de diagnose gesteld

Doormiddel van een intake en onderzoek kan er een diagnose gesteld worden. Bij twijfel kan bij Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden echografie worden toegepast. Hierbij kan de slijmbeurs goed in beeld worden gebracht.

Behandeling van een slijmbeursontsteking bij Fysiotherapie Oldenoert Leek - Roden

Samen met u maakt de fysiotherapeut een behandelplan. De behandeling bestaat vaak uit adviezen, mobiliseren van de gehele schouderketen en oefeningen.

Schoudernetwerk Noord

Fysiotherapie Oldenoert Leek – Roden is aangesloten bij het Schoudernetwerk Noord. Hierbij wordt met specialisten intensief samengewerkt bij het behandelen van complexe schouderproblematiek.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                       Info@oldenoert.nl

 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness Dinsdag 29 maart Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness

Wilt u vitaal blijven door verantwoord te bewegen of uw conditie te verbeteren? Dan is Fysio fitness wellicht iets voor u. Fysio fitness is voor iedereen toegankelijk. U hoeft hiervoor geen lichamelijke klachten te hebben of (ex)patiënt van ons te zijn.

Er wordt getraind op werkdagen overdag of 's avonds middels een abonnement. Na een intake wordt er een individueel oefenprogramma opgesteld dat rekening houdt met uw mogelijkheden en trainingsdoelstellingen. Uiteraard traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut die erop toeziet dat u de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

In de nieuwe oefenruimte zijn apparatuur en toestellen aanwezig gericht op het verbeteren conditie, kracht en coördinatie. Er wordt getraind in een kleinschalige trainingsruimte in een prettige sfeer. 

Lees meer »