Slijmbeursontsteking Schouder | Fysiotherapie Oldenoert Roden – Leek

De slijmbeurs is een klein zakje met vloeistof gelegen tussen het bot en de pezen. Door een ontsteking kan een slijmbeurs opgezwollen raken en zorgen voor plaatselijke zwelling, roodheid warmte en pijn.

Hoe ontstaat een slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking in de schouder kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Vaak zijn de klachten het gevolg van overbelasting. Andere oorzaken kunnen zijn:

  • Een trauma-moment
  • Een bacteriële infectie
  • Kalkdoorbraak vanuit de omliggende pezen
  • Een reumatische aandoening

Sporters die de schouder veel belasten (zoals bij tennis, handbal of basketbal) hebben een vergroot risico. Naast sporten zijn er nog meerdere risicofactoren:

  • Incorrecte lichaamshouding
  • Standsafwijking
  • Disbalans tussen de verschillende schouderspieren

Symptomen van een slijmbeursontsteking

Veel gehoorde symptomen van een slijmbeursontsteking zijn felle scheuten pijn in de schouder of arm. Deze worden geprovoceerd met bewegingen van de schouder. Ook  duw- of trekbewegingen kunnen pijnklachten veroorzaken door drukverhoging op de slijmbeurs.

Hoe wordt de diagnose gesteld

Doormiddel van een intake en onderzoek kan er een diagnose gesteld worden. Bij twijfel kan bij Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden echografie worden toegepast. Hierbij kan de slijmbeurs goed in beeld worden gebracht.

Behandeling van een slijmbeursontsteking bij Fysiotherapie Oldenoert Leek - Roden

Samen met u maakt de fysiotherapeut een behandelplan. De behandeling bestaat vaak uit adviezen, mobiliseren van de gehele schouderketen en oefeningen.

Schoudernetwerk Noord

Fysiotherapie Oldenoert Leek – Roden is aangesloten bij het Schoudernetwerk Noord. Hierbij wordt met specialisten intensief samengewerkt bij het behandelen van complexe schouderproblematiek.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                       Info@oldenoert.nl

 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Zondag 30 oktober Fysiotherapie Oldenoert heeft vanaf 1 november een ander EPD leverancier!

 

Wij zijn van EPD (elektronisch patiënten dossier) leverancier gewisseld. Om in de toekomst efficiënt te kunnen werken en om meer mogelijkheden te krijgen, zijn wij overgestapt op Spot On Medics. Het patiëntendossier voor de toekomst in de fysiotherapie.

U kunt een aantal veranderingen verwachten:

Indien uw e-mailadres geregistreerd is krijgt u automatisch een afspraakbevestiging per e-mail
Indien uw e-mailadres geregistreerd is en u heeft toestemming gegeven voor het ontvangen van oefeningen per e-mail dan is de nieuwe afzender: noreply@spotonmedics.nl
Bent u al onder behandeling dan kan u van uw therapeut een email krijgen met de vraag om vragenlijsten ten behoeve van de behandeling in te vullen. Let op dit geldt niet voor iedereen. Uw therapeut zal bepalen of het voor uw behandeling gewenst is.
Alle facturen van behandelingen na 1 november 2022  worden per email verzonden! De afzender is  dan noreply@spotonmedics.nl.

 

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Heeft u vragen? Uw behandelend therapeut is graag bereid om deze te beantwoorden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Fysiotherapie Oldenoert

Lees meer »