Spierspanningshoofdpijn | Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden

Een groot deel van de bevolking heeft minstens 1 keer in zijn leven last van spierspanningshoofdpijn. Het is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Het kan op alle leeftijden voorkomen, al wordt het bij ouderen minder vaak gezien. Andere vormen van hoofdpijn zijn migraine, hoofdpijn vanuit de nek, hoofdpijn door medicatie en zeer heftige clusterhoofdpijn. Ook is het mogelijk dat verschillende vormen van hoofdpijn tegelijk aanwezig zijn.

Beschrijving van de spierspanningshoofdpijn

Er wordt onderscheid gemaakt tussen episodische spanningshoofdpijn en chronische hoofdpijn. Bij chronische vorm is de hoofdpijn meer dan een half jaar aanwezig en meer dan 15 dagen per maand. Episodische hoofdpijn is van 1-14 dagen per maand.

Oorzaak en ontstaanswijze van spierspanningshoofdpijn

Spierspanningshoofdpijn ontstaat vaak door structuren uit de nek. De pijn straalt vaak uit de nek in de richting van het hoofd. Vaak zijn er meerdere factoren van invloed: denk hierbij aan bijvoorbeeld een verkeerde houding, vermoeidheid, stress of weinig slaap.

Klachten en symptomen

De intensiteit van de hoofdpijn is matig. Het betreft vaak een zeurende hoofdpijn die een bandgevoel om het hoofd geeft aan beide zijden. De hoofdpijn kan doortrekken tot in het voorhoofd.  Vaak wordt de hoofdpijn niet erger bij lichamelijke inspanning. 

Diagnose

Verschillende vormen van hoofdpijn kunnen soms erg op elkaar lijken. Door middel van een vraaggesprek en onderzoek kan een fysiotherapeut de juiste diagnose stellen. De fysiotherapeut kan u vragen een hoofdpijndagboek bij te houden om onder andere patronen in de pijn te herkennen.

Behandeling van hoofdpijn Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden

Fysiotherapie Oldenoert in Leek en Roden is gespecialiseerd op het behandelen van hoofdpijn. De manueel therapeut is bij uitstek geschikt voor het stellen van de juiste diagnose. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld zodat u snel weer van de hoofdpijnklachten af bent.

Hoofdpijnnetwerk Noord

Wij zijn aangesloten bij het hoofdpijnnetwerk Noord. Hierbij wordt intensief samengewerkt met specialisten om de complexe problematiek van hoofdpijn te behandelen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                        Info@oldenoert.nl

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Vrijdag 15 maart Aangepaste openingstijden 15 maart

In verband met een praktijkuitje zijn wij op 15 maart vanaf 15:00 uur gesloten. Op maandag staan we weer voor u klaar!

Fijn weekend.

Team Oldenoert 

Lees meer »