Spierspanningshoofdpijn | Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden

Een groot deel van de bevolking heeft minstens 1 keer in zijn leven last van spierspanningshoofdpijn. Het is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Het kan op alle leeftijden voorkomen, al wordt het bij ouderen minder vaak gezien. Andere vormen van hoofdpijn zijn migraine, hoofdpijn vanuit de nek, hoofdpijn door medicatie en zeer heftige clusterhoofdpijn. Ook is het mogelijk dat verschillende vormen van hoofdpijn tegelijk aanwezig zijn.

Beschrijving van de spierspanningshoofdpijn

Er wordt onderscheid gemaakt tussen episodische spanningshoofdpijn en chronische hoofdpijn. Bij chronische vorm is de hoofdpijn meer dan een half jaar aanwezig en meer dan 15 dagen per maand. Episodische hoofdpijn is van 1-14 dagen per maand.

Oorzaak en ontstaanswijze van spierspanningshoofdpijn

Spierspanningshoofdpijn ontstaat vaak door structuren uit de nek. De pijn straalt vaak uit de nek in de richting van het hoofd. Vaak zijn er meerdere factoren van invloed: denk hierbij aan bijvoorbeeld een verkeerde houding, vermoeidheid, stress of weinig slaap.

Klachten en symptomen

De intensiteit van de hoofdpijn is matig. Het betreft vaak een zeurende hoofdpijn die een bandgevoel om het hoofd geeft aan beide zijden. De hoofdpijn kan doortrekken tot in het voorhoofd.  Vaak wordt de hoofdpijn niet erger bij lichamelijke inspanning. 

Diagnose

Verschillende vormen van hoofdpijn kunnen soms erg op elkaar lijken. Door middel van een vraaggesprek en onderzoek kan een fysiotherapeut de juiste diagnose stellen. De fysiotherapeut kan u vragen een hoofdpijndagboek bij te houden om onder andere patronen in de pijn te herkennen.

Behandeling van hoofdpijn Fysiotherapie Oldenoert Leek- Roden

Fysiotherapie Oldenoert in Leek en Roden is gespecialiseerd op het behandelen van hoofdpijn. De manueel therapeut is bij uitstek geschikt voor het stellen van de juiste diagnose. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld zodat u snel weer van de hoofdpijnklachten af bent.

Hoofdpijnnetwerk Noord

Wij zijn aangesloten bij het hoofdpijnnetwerk Noord. Hierbij wordt intensief samengewerkt met specialisten om de complexe problematiek van hoofdpijn te behandelen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Telefonisch:             0594 518 444
Mail:                        Info@oldenoert.nl

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness Dinsdag 29 maart Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness

Wilt u vitaal blijven door verantwoord te bewegen of uw conditie te verbeteren? Dan is Fysio fitness wellicht iets voor u. Fysio fitness is voor iedereen toegankelijk. U hoeft hiervoor geen lichamelijke klachten te hebben of (ex)patiënt van ons te zijn.

Er wordt getraind op werkdagen overdag of 's avonds middels een abonnement. Na een intake wordt er een individueel oefenprogramma opgesteld dat rekening houdt met uw mogelijkheden en trainingsdoelstellingen. Uiteraard traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut die erop toeziet dat u de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

In de nieuwe oefenruimte zijn apparatuur en toestellen aanwezig gericht op het verbeteren conditie, kracht en coördinatie. Er wordt getraind in een kleinschalige trainingsruimte in een prettige sfeer. 

Lees meer »