Jolanda Cuperus

MPPT kinderfysiotherapeut

MSc bewegingswetenschapper

 

Na het VWO in Sneek ben ik de opleiding Pedagogische Wetenschappen gaan studeren aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens de propedeuse kwam ik in aanraking met de vakken anatomie en fysiologie, welke mij zo boeiden dat ik besloot de richting van Bewegingswetenschappen op te gaan. Deze opleiding heb ik afgerond met een onderzoek naar de invloed van kinderfysiotherapie bij kinderen met een Developmental Coordination Disorder (DCD).  

Tijdens de studie Bewegingswetenschappen en m.n. tijdens het onderzoek dat ik heb gedaan ben ik erg gefascineerd geraakt in de werking van het menselijk lichaam en de ontwikkeling ervan bij kinderen. Mijn wens werd daarbij steeds groter dat ik een positieve bijdrage wilde leveren wanneer dit ingenieuze systeem door wat voor reden dan ook niet meer zo vlekkeloos verloopt. Dit heeft  mij ertoe gebracht de versnelde opleiding fysiotherapie aan de Hanze Hogeschool te gaan volgen.

Na deze studie heb ik bij diverse praktijken en instellingen gewerkt, waarbij ik mij heb toegespitst op kinderen.  In 2006 ben ik begonnen met de post-HBO Master Kinderfysiotherapie in Utrecht. Tijdens deze opleiding ben ik mijn huidige collega Marijke Post-Hilberink tegengekomen en hebben we veel samengewerkt om de diverse projecten tot een goed einde te brengen. Na 3 intensieve jaren mochten wij ons in 2009 officieel kinderfysiotherapeut noemen. 

Vanaf 2005 ben ik al betrokken bij Fysiotherapie Oldenoert. Vanaf 2009 heb ik hier een functie als kinderfysiotherapeut en behandel ik kinderen van 0-18 jaar met uiteenlopende hulpvragen en geef ik Fitkids. Sinds 2011 kunnen Marijke en ik ons naast vriendinnen ook goede collega’s noemen. Als collega’s vullen we elkaar erg goed aan, want niets zo divers als een kind in ontwikkeling.

Naast mijn werkzaamheden in Leek e.o.  behandel ik kinderen op SO De Lanen en VSO Talryk. Dit zijn scholen in Drachten voor speciaal onderwijs en verzorgt onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke beperking (cluster 3) in combinatie met een lichamelijke beperking en/of bijkomende gedragsproblemen.

Naast mijn passie voor dit mooie beroep heb ik nog een grote passie, mijn drie prachtige kinderen Mark, Senna en Lune.  Als ik hun ’s ochtends een kus geef en naar mijn werk vertrek roepen ze weleens jaloers dat het niet eerlijk is dat ik de hele dag weer mag spelen terwijl zij op school moeten werken. En gelijk hebben ze, want spelenderwijs bereik je toch het meest!!

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness Dinsdag 29 maart Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness

Wilt u vitaal blijven door verantwoord te bewegen of uw conditie te verbeteren? Dan is Fysio fitness wellicht iets voor u. Fysio fitness is voor iedereen toegankelijk. U hoeft hiervoor geen lichamelijke klachten te hebben of (ex)patiënt van ons te zijn.

Er wordt getraind op werkdagen overdag of 's avonds middels een abonnement. Na een intake wordt er een individueel oefenprogramma opgesteld dat rekening houdt met uw mogelijkheden en trainingsdoelstellingen. Uiteraard traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut die erop toeziet dat u de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

In de nieuwe oefenruimte zijn apparatuur en toestellen aanwezig gericht op het verbeteren conditie, kracht en coördinatie. Er wordt getraind in een kleinschalige trainingsruimte in een prettige sfeer. 

Lees meer »