Marijke Post-Hilberink
MPPT Kinderfysiotherapeut


Nadat ik mijn VWO diploma heb gehaald, wilde ik liever naar het hbo dan naar de universiteit. De praktische insteek van het hbo sprak mij meer aan. Als kind heb ik door een beenbreuk een beenlengteverschil opgelopen. Hierdoor ben ik gedurende mijn jeugd meerdere malen in aanraking gekomen met de fysiotherapeut.  Dit leek mij ook een leuk beroep om uit te oefenen! Zo kwam het dat ik fysiotherapie ging studeren aan de Hanze Hogeschool in Groningen.

Tijdens mijn stages in een eerstelijns praktijk en in het UMCG ontdekte ik de kinderfysiotherapie. Tijdens een werkperiode in het UMCG en een eerstelijns kinderpraktijk in Leeuwarden kreeg ik de kans om meer ervaring op te doen in deze specialisatie. In deze periode besloot ik om de post-HBO Master Kinderfysiotherapie in Utrecht te gaan volgen. Dit deed ik tussen 2006 en 2009 samen met mijn huidige collega Jolanda Cuperus. Naast de opleiding werkte ik in een eerstelijns kinderfysiotherapiepraktijk in Assen.

Jolanda en ik studeerden veel samen en ontdekten dat we elkaar op persoonlijk en werkinhoudelijk vlak goed aanvullen en de passie voor het vak delen. Toen ik in 2011 de kans kreeg om in Leek te komen werken bij Fysiotherapie Oldenoert, de praktijk waar Jolanda al werkzaam was, greep ik deze kans met twee handen aan. En hier werk ik nu alweer heel wat jaartjes met veel plezier. We behandelen kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar en geven Fitkids. Het scala aan hulpvragen is enorm. Ze hebben één ding gemeen; ze gaan allemaal over beweging in ontwikkeling. 

Het vak kinderfysiotherapeut vind ik een prachtig vak. Ik oefen het elke dag met heel veel plezier uit. Ieder mens is anders, ieder kind is anders, iedere ouder is anders. Hierdoor behandel ik geen kind hetzelfde. Elk kind dat ik bezoek of dat bij mij op de praktijk komt voor hulp vormt voor mij een nieuwe uitdaging en deze ga ik met veel plezier en bevlogenheid aan!

Naast kinderfysiotherapeut ben ik getrouwd met Jelle en moeder van onze twee lieve zoons Hylke en Floris.
 

Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness Dinsdag 29 maart Nieuw bij fysiotherapie Oldenoert: Fysio Fitness

Wilt u vitaal blijven door verantwoord te bewegen of uw conditie te verbeteren? Dan is Fysio fitness wellicht iets voor u. Fysio fitness is voor iedereen toegankelijk. U hoeft hiervoor geen lichamelijke klachten te hebben of (ex)patiënt van ons te zijn.

Er wordt getraind op werkdagen overdag of 's avonds middels een abonnement. Na een intake wordt er een individueel oefenprogramma opgesteld dat rekening houdt met uw mogelijkheden en trainingsdoelstellingen. Uiteraard traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut die erop toeziet dat u de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

In de nieuwe oefenruimte zijn apparatuur en toestellen aanwezig gericht op het verbeteren conditie, kracht en coördinatie. Er wordt getraind in een kleinschalige trainingsruimte in een prettige sfeer. 

Lees meer »