Ronald Sloots MSc

Manueel therapeut

 

Als voetballer bij FC Emmen ben ik aanraking gekomen met het vak fysiotherapie. De hulp van de fysiotherapeut voor het leveren van een topprestatie bij de individuele sporter trok mij aan. Ik was dusdanig geïnteresseerd dat ik na mijn sportopleiding (CIOS Heerenveen) fysiotherapie ben gaan studeren. In 2009 ben ik aan de Hanze Hogeschool in Groningen afgestudeerd en direct bij Fysiotherapie Oldenoert aan de slag gegaan. Naast mijn werkzaamheden voor Fysiotherapie Oldenoert heb ik tussen 2008-2013 zorg gedragen voor de fysiotherapeutische begeleiding bij trainingskampen van de schaatsploegen Team APPM en Team Beslist.nl. Hier heb ik ervaring opgedaan met fysiotherapie op topsportniveau in het schaatsen.

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Hoge school van Arnhem en Nijmegen als Master Musculoskeletaal Fysiotherapeut (uitstroom profiel, manueel therapeut). De opgedane kennis van manuele – en sportgerichte handelingen is van toegevoegde waarde om een optimaal en duurzaam behandelresultaat te bewerkstelligen. Recent heb ik bij de S.O.M.T. in Amersfoort deelgenomen aan de leerlijn anderhalvelijns zorg. Mede door deze leerlijn blijf ik mijn kennis verbreden / verdiepen en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg.

 

Samen met Anke Kant-vd Zee heb ik op 1 januari  2014 de praktijk overgenomen van Hans en Kinke de Weerd. Het is ons doel om samen met de collega’s u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De samenwerking met het Sportcentrum Leek zorgt ervoor dat we bij fysiotherapie Oldenoert niet beperkt zijn in de keuze van onze behandeling.

Wat is de uitdaging? Ieder individu is anders en gaat op een andere manier met klachten om. Dit maakt elke behandeling uniek. Soms moet je een enkele spier (her-)trainen, soms een hele keten van spieren zwaar trainen, soms juist ontspannen en hierbij wel of juist helemaal niet op de pijn ingaan. Het is voor mij elke keer weer een uitdaging om samen met u de oorzaak en het best mogelijke resultaat binnen uw mogelijkheden te bereiken. Daarom vind ik het vak fysiotherapie zo leuk en vaak ook een dankbaar beroep! Ik hoop u dan ook graag te mogen begroeten in onze praktijk.

Naast de passie voor mijn werk woon ik samen met Anneke en heb ik drie kinderen.  

Scholing/cursussen:​

 • Chronische pijn: nieuwe inzichten (Onno Meijer), 2017
 • ​Basis en plus cursus Fysiotherapie en Schouderklachten (G. Koel), 2017
 • Leerlijn Anderhalvelijns zorg aan de S.O.M.T. in Amersfoort, alle leerlijnen 2015-2016
 • Master Manuele therapie (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) 2012-2014
 • Cursus Manuele therapie Marsman (wervelkolom) 2010-2012
 • Opleiding tot Fysiotherapeut (Hanzehogeschool Groningen) 2005-2009
 • CIOS Heerenveen 2001-2004
 • Voetbaltrainer TC2 2004
 • Conditietrainer 2003

 

Sport/interesse in/voor:

 • Voetbal, hardlopen, schaatsen, tennis
 • Het brein
 • Mensen met een passie
Openingstijden:
Maandag: 8.00 tot 21.30 uur
Dinsdag: 7.30 tot 19.00 uur
Woensdag: 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 7.30 tot 19.30 uur
Vrijdag 15 maart Aangepaste openingstijden 15 maart

In verband met een praktijkuitje zijn wij op 15 maart vanaf 15:00 uur gesloten. Op maandag staan we weer voor u klaar!

Fijn weekend.

Team Oldenoert 

Lees meer »